VUK dag 3 (Heute - en jente, ett liv, en blogg)


Forsiden Om meg Helse og sosialfag Utfordring Sponsing

VUK dag 3

Heisann alle sammen!

Idag har vi kommet til dag 3 på vuk, og jeg har fått litt mer info om litt flere ting. Det viser seg at vi er elever fra fem forskjellige land. Vertssøskene våre er jo fra Sverige, ellers kommer vi fra Danmark, Finnland (halvparten har svensk som morsmål, resten har finsk som morsmål og da tyr vi til engelsk), Tyskland (elevene er fra de danske skolene i den delen av Tyskland som ligger øverst. Også er det vi seks som er fra Norge (4 fra Bergen og 2 fra Voss). 

Idag åpnet vi konferansen, og en mann med navn Sven (som er sjef for noe skoleopplegg i Gøteborg) innledet med noen ord. Han fortalte også at det for oss ville i enkelte tilfeller bli enkeler å ty til engelsk en til vårt morsmål siden vi ikke forstår hverandre 100%. Heldigvis tyr jeg mest til norsk, både her hjemme på Hõnõ og på skolen i Gøteborg.

Etter at Sven hadde åpnet, kom det en teater gruppe fra Gøteborg som hadde en forestilling kalt "POKERFACE". Pokerface handlet om internett, og hvor lett det er å gi seg ut for å være andre en seg selv, og hvor vanskelig det kan være å akseptere den man er bak masken. Noen vill være troll, noen vill være verdens sterkeste, noe vil være moteikon og andre James Bond. Ungdommene fikk bevist at det viktigste er at vi aksepterer hverandre for den vi er og godta hverandres feil.


- Fra pokerface.

 

Så ble det snakket litt om oppgavene som vi skal begynne med imorgen. Merker dette kommer til å bli spennende, selv om jeg føler at jeg kommer til å gå i søvne de første timen siden jeg ikke er vant med å stå opp mellom 06.00 og 06.20 til vanlig. 

Etter dette var vi på guidet tur i Gøteborg, sammen med noen av elevene fra Sverige. 

     
Gothia Towers                                            Skillingsboller sa du?                            Den svarte vognen er VIP vogn.

Etter det har vi vært å shoppet, ikke at jeg kjøpte så mye men vi har nå gått rundt i flere timer.

Solnedgang bak øyene i nærheten av oss. Om jeg ikke tar helt feil..skjuler fergen Hõnõ .

 

Bilder fra Liseberg, ligger på facebook og flere bilder fra idag kommer nå på face :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hei, du har nå rotet deg inn på bloggen som handler om litt av hvert. Har du spørsmål, lurer på noe eller ønsker å sponse? Send meg en mail her: heute.kontakt@live.no

Kategorier

Arkiv