VUK dag 4 (Heute - en jente, ett liv, en blogg)


Forsiden Om meg Helse og sosialfag Utfordring Sponsing

VUK dag 4

Idag har dagen vært proppet med spennende ting. Dagen begynte med at en jente med navn Betlehem holdt foredrag om ett intervju hun hadde gjort med en Sverige demokrat (et politisk parti som er imot innvandring). Hun fortalte at før intervjuet hadde hun være nervøs, siden en Sverige demokrat er imot innvandrere og at hun selv er innvandrer. Hun spurte han litt hvordan hans møte med en mørkhudet var, og hvordan han så på kjærelighet mellom en mørkhudet og en etnisk svensk person ville være. Hun sa at mennesker som denne personen hun hadde møtt, ikke ville innrømme når de hadde feil, ettersom de mener at de alltid har rett. Hun spurte også om Sverige demokratene ville tatt imot henne, noe han sa at de kanskje ville. Da hun spurte om mørkhudete, som henne, ville få plass, var svaret nei. Tidligere har også Sverige demokratene påstått at i Sverige er ingen mennesker fattige, men personen Betlehem hadde snakket med, kunne erkjenne at det fantes fattige mennesker i Sverige også. Fattige svensker er også sure på innvandrere, fordi de mener at innvandrere "tar" jobbene deres og jentene deres.  Betlehem avsluttet det hele med å fortelle at hun daglig blir påmint om at hun ikke er svensk, men utenlandsk.

Spørsmål til dere som leser: hvilke "kategorier" plasserer du mennesker i?

kom det en mann fra ett filmbyrå eller noe i den duren, som holdt en forelesning om "vi och dom" og sosiale medier. Han kunne fortelle det at vi mennesker bygger oss ett univers der vi for eksempel kan koble mennesker til dukker, og legge til våre egne følelser og minner. På denne måten vil vi danne oss ett bilde om hvordan det enkelte menesket er, og dermed vill fordommer være uungåelige. Fordommer er noe vi må jobbe med, og at ved bruk av humør i seriøse og alvorlige ting kan gjøre disse tingene bedre en om vi bruker humor i stedenfor å gjøre alt så seriøst. 

Typiske fordommer mot nordiske mennesker er at vi er: blond, smart, kåte og kommunister.

Han fortalte også at de fleste land i Norden er velferdsstater og at amerikanerne mener at vi er sosialister. USA er også redde for å bli som svenskene.

Andre fordommer som er vellkjente, er mot jenter som har ett seksualliv, disse blir ofte dømt som horer, løse osv. Mens gutter bare få gå "fri", for dem er det liksom kult å ha gjort det med mange.

Andre typiske fordommer er:
rik > fattig

svart > hvit

mann > kvinne

og at mote, "perfekte" kjendiser osv ødelegger mye for andre mennesker. Det at alle mennesker er like mye verd, blir liksom glemt. 

Når han snakket om filmer og slikt, forklarte han det at amerikanske filmer har bredere sjanger noe som gjør filmene lettere å forstå, mens nordisk film ofte kan være vanskelig å skjønne. 

Så snakket han så kjapt om Google, og det at "google vet alt!". Google er interessert i mennesker og hva de driver med. Derfor utvikler de stadig nye programmer og tilbud, for at de skal vite mest mulig. YouTube er en av dem, og på youtube postes det hver eneste minutt 35 timer med film. Så pass på, google is watching you! ;)

Ellers har jeg være på Børsen og spist idag. Ifølge Jessica, er det kun mennesker som har jobbet i 25år eller mor i Gøteborg kommune som får spise der, men vi slapp inn uten det siden vi er med i en så pass viktig konferanse. Og her er noen bilder:


The Bergen-gang! :) Oppe fra venstre: Sofie, Ingeborg, Helene, Sarah (nede til høyre), Åshild og meg!

 

Nå tar jeg men en svensk en, og sier PUSS! :)

Én kommentar

Mamma

28.sep.2011 kl.08:07

Hei. Høres ut som spennende dager. Stilig gjeng på :Børsen". Kjempegøy at dere ble invitert dit. Massevis av klemmer fra mams

Skriv en ny kommentar

Hei, du har nå rotet deg inn på bloggen som handler om litt av hvert. Har du spørsmål, lurer på noe eller ønsker å sponse? Send meg en mail her: heute.kontakt@live.no

Kategorier

Arkiv