Forsiden Om meg Helse og sosialfag Utfordring Sponsing

Jeg ønsker å bli sponset av JPX.no

Klikk her, for mer info om hvordan du kan få din blogg sponset!

to dager igjen til søkefrist

Jaaa, så var det to dager igjen til søkefristen. Jeg er glad jeg er ferdig med søkingen - gjorde noen endringer for noen dager siden, men førstevalget er fortsatt helsefagarbeider på fyllingsdalen videregående skole. Og er du usikker på søket og vurderer bergensområdet - ANBEFALER jeg på det sterkeste at du søket Fyllingsdalen - jeg har ikke angret en dag på at jeg søkte her - og kommer aldri til å gjøre det heller! :D

 

Q: Har du søkt?

Q: Hva har du søkt?

Klikk her for å lese mer helsefagarbeider-yrket og ta en test

Fyllingsdalen Videregående Skole - en skole for læring, mestring og trivsel

Syns det var på tide med ett innlegg om skolen jeg går på, nemlig Fyllingsdalen Videregående.

Skolens slagord, eller setning er "Fyllingsdalen - en skole for læring, mestring og trivsel." Dette har vist seg å være bra sant. Tror aldri jeg har lært så mye på dette halvåret, som jeg har lært de ti andre årene på skole. Jeg mestrer vanvittig mye mer, nor som har med de gode lærerne å gjøre. Trivselen er også på topp - jeg har ikke sett en eneste mobbesituasjon - og miljøet på skolen er toppers.

Fyllingsdalen Videregående Skole tilbyr disse studievalgene:

 • Studiespesialiserende.
 • Musikk, dans og drama - med vekt på drama.
 • Helse- og sosialfag.
 • Helsefagarbeider.
 • Teknikk og industriell produksjon.
 • Almennfaglig påbyggning.

Litt om lærerne mine, vi starter med almenlærerne.

Hanne - mattelærer: Hanne har gjort utrolig mye for meg dette halvåret. Tidligere har jeg aldri forstått matte, og slete meg hakk ihjel og rett og slett gitt opp. Etter at hun fikk ansvaret som lærer, motiverte hun meg til å jobbe. Hun gjør det også enkelt å forstå - så jeg slipper å bruke "år" på å finne ut en realistisk måte å løse oppgavne på. Matte er blitt så mye enklere.Til Hanne vill jeg veldig gjerne takke for god hjelp, motivasjon og hennes engasjement til å lære oss matte.

Camilla og Linn - engelsklærene: I vår klasse har de valgt å splitte timene - på denne måten har vi Linn i to timer mandagen - hvor hun lærer oss generel engelsk, om man kan si det sånn. Camilla har grammatikk delen. Dette har også gjort engelsk letter, ikke at jeg slet med dette faget tidligere - men det er greit å ha det litt organisert. Begge lærerne er ivrige etter å lære bort - og det er svært positivt for oss elever.

Jone - naturfagslærer: Jone er en flott lærer, og er også den eneste manlige læreren vi har. Vi har gøyale forsøk - ,men kan ærlig si jeg ønsker meg mer forsøk og gjerne litt gruppearbeid - for å bli vurdert på annet en prøver kan være en fin utfording. Jone har en tendens til å skrive en del - men mesteparten får vi som ett "øve-ark" til neste prøve - dette liker jeg - så dette må du bare fortsette med!

Anne Gry - norsklærer: Anne Gry er en lærer med dårlig tid, noe som gjør at vi ofte haster oss igjennom emnene. Likevell klarer hun på en utrolig måte å "banke" tingene inn i hodet på oss - og de fleste får gode karakterer også. Hun er streng - men det er på sin plass, vi trenger det også. Fortsett sånn Anne Gry.

Silje og Espen - gymlærerne: Silje er en herlig jente, hun er liten og tynn, men har etter energinivå som er SVÆRT høyt. Til tider virker hun litt gal, ettersom hun både løper fort, smiler og ler på en gang. Positivt, dette liker jeg. Espen har høye krav, vet hva han vill, og setter oss på plass. Keep it up!

Så til de yrkesrettede faglærerne:

Betty - kontaktlæreren, KOS + helsefremmende: Betty er en herlig dame, med ett smil alltid på lur. Hun er kanskje den læreren av de yrkesrettede som bruker mest powerpointer, noe som til tider kan bli litt mindre gøy - men vi har også ofte prosjekter, plakater osv. Betty er en strålende kvinne, og entusiasmen stråler gjennom henne - du gir oss mye positivt Betty.

Ann-Kristin - yrkesutøvelse: Faget i seg selv er ikke alltid gøy, det er nemlig både tung og til tider litt voldsomt. Likevel får hun en ellers svært aktiv klasse til å passe plassen, være stille og jobbe dypt konsentrert. Hun er entusiastisk hun også - men på grunn av ett litt tungt fag, viser det gjennom henne - men bankes ikke alltid inn.

Sist men ikke minst, Beate - anatomi og fysiologi: Har du ikke møtt denne damen før, er det mulig hjertet ditt hopper over noen slag når hun forteller deg om som biltur med Brad Pitt - i blodårene. Turene gjennom blodårer, dessikering av lunger, hjertet og senere øyne er noe som gjør at vi lærer ekstra mye, og jeg ser virkelig fram til å ha deg mer andre året, om jeg kommer inn selvsagt. Beate er definitivt den mest engasjerte, motiverte og interesserte læreren vi har - hun får tingene inn i hodet ditt på en morsom måte, å le mens man lærer er vell ikke værst?

Velkommen til Fyllingsdalen videregående skole

Les mer på: www.fyv.hfk.no

Klikk her for å lese mer helsefagarbeider-yrket og ta en test

Gratulerer til..

Camilla og Øystein som vant uke 6+7 konkurranse her på bloggen!

Premien er sponset av Apotek 1, og er ett flott og praktisk førstehjelpsskrin!

Gratulerer så masse!Klikk her for å lese mer helsefagarbeider-yrket og ta en test

SISTE MULIGHET FOR PÅMELDING

Dette er den siste muligheten for å bli med på uke 6 og 7 konkurranse - to vinnere blir trekt!

Meld deg på, og be venner og venners-venner være med!

 

FØRSTEHJELP

 1. Hvor mange kompresjoner skal taes under hjerte-lunge-redning og hvor mange innblåsninger?
 2. Ved brannskade - hva skal du gjøre da?

- SYKDOMMER

 1. Hvilken sykdom har du, dersom du trenger insulin?
 2. Hvor i kroppen produseres inslulin?

 

Svarene sendes til fotball-tonje@hotmail.com

Dere som allerede har meldt dere på konkurransen, er fortsatt med i trekningen. Dersom dere selv ønsker kan dere selvsagt melde dere på igjen. Jo fler, jo bedre! Premien er som nevnt i tidligere innlegg sponset av Apotek1.

Apotek 1 logo

 

SPRE ORDET - MELD DERE PÅ - BE FAMILIE MELDE SEG PÅ - BE VENNER MELDE SEG PÅ!

Klikk her for å lese mer helsefagarbeider-yrket og ta en test

Stikkord:

Intervju med Silje Helen Jakobsen

I forbindelse med helsedirektoratets kampanje - har jeg bestemt meg for å ha noen intervjuer med elever som går helse- og sosialfag. Første jenta er Silje Helen Jakobsen, som går VG1 ved Danielsen Videregående skole. Her kan du lese litt om hennes praksis, positive og negative side ved helse- og sosialfag osv.

---------------------------------------------------------------------   <3  --------------------------------------------------------------------------

- Jeg heter Silje Helen Jakobsen og er fra Fyllingsdalen i Bergen. Jeg er 16, snart 17 år og går første året på helse og sosial. Jeg vil påstå at jeg som oftest er glad og positiv, og elsker og møte nye mennesker. Dyr er min største lidenskap, jeg jobber frivillig for dyrebeskyttelsen en dag i uken og trives veldig med dette. Nå planlegger jeg å søke meg en deltidsjobb på sykehjemmet jeg er i praksis på. 

- Jeg valgte helse- og sosialfags linjen fordi jeg er glad i, og interesserer meg for mennesker og hvordan kroppen vår fungerer. Jeg var fast bestemt på å velge denne linjen allerede i åttende klasse. Å hjelpe andre vanskeligstilte mennesker (og dyr) er viktig for meg, og det gir meg veldig mye - man føler seg bra. 

- Det som gjorde meg sikker på denne linjen var interessen min for andre mennesker. Jeg har et par venner som gikk første året med helse- og sosial og de anbefalte det sterkt. Drømmen har lenge vært å bli psykolog, helsesøster sykepleier eller støttekontakt. Derfor valgte jeg helse og sosial, og jeg angrer ikke et sekund på det. 

- Jeg går på Danielsen videregående midt i Bergen sentrum. Jeg valgte denne skolen fordi flere bekjente hadde gått der, og snakket veldig positivt om den. Så om du bor i Bergen og vurderer å søke helse- og sosialfag er Danielsen en grei skole. Den er privat, så klassene er derfor mindre - og læreren har bedre tid til deg. Karakterene mine har forbedret seg masse siden ungdomsskolen grunnet dette. 

- Favorittfaget mitt er kommunikasjon. Det er utrolig spennende å lære hvor forskjellige vi mennesker egentlig er, og hvor ulikt vi reagerer på forskjellige ting. Men helsefag er også veldig spennende, så det må bli en delt førsteplass på de to. 

- Jeg liker matte minst. Det er et tungt fag, og jeg er ikke spesielt god i det. 

- Det er flere positive ting med linjen. Man lærer masse om mennesker som ikke bare er bra i forhold til utdanningen din, men også i det private. Et eksempel på dette er for eksempel konflikthåndtering, noe man gjerne får bruk for utenom skole og jobb også. 

- Det negative med helse- og sosialfags linjen er at det er et tungt fag, man har lange skoledager - og stoffet kan for mange være tungt og vanskelig. Men man får hjelp og god oppfølging, så de aller fleste skal klare det helt fint. 

- Jeg har praksisplass på Domkirkehjemmet på en dementavdeling. Første gangen jeg var der ble jeg overrasket, dementavdeling var ikke akkurat det jeg hadde forventet meg - det var tungt å sette seg inn i det. Men nå er jeg kjempefornøyd og vil gjerne jobbe med demente videre. Jeg kunne ha valgt barnehage nå etter jul, men jeg er interresert i å lære mer om eldre. Det at jeg klarte å få en 6er i prosjekt til fordypning var virkelig en stor motivasjon, JEG JOBBET MED DEMENTE, heelt uerfaren. Når jeg klarte det, klarer du det også :-) 

- Jeg stoooortrives i praksis, gleder meg til å begynne igjen 15 mars. 

- Jeg vil si til dem som vurderer å søke helse- og sosialfag til høsten at om de interreserer seg for mennesker, ønsker å hjelpe og veilede andre er det en perfekt linje for dem. Du lærer ikke bare å kjenne andre, men også deg selv. Jeg anbefaler virkelig denne linjen!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Q: Var dette nyttig for deg som lurer på å søke helse- og sosialfag?

Klikk her for å lese mer helsefagarbeider-yrket og ta en test

Min praksisplass

Nå kommer nok ett innlegg om praksisplassen min.

Det er jo slik at hver dag i barnehagen ulike - ingenting er likt fra gang til gang. Noen er syke, noen har fått litt for mye energi, noen har skadet seg - noen ganger skal avdelingen på tur. Det skulle vi idag. 
Idag dro vi opp til en lekeplass ikke så langt i fra barnehagen. Her hadde barna mulighet til å ake, for Ivar (en av de ansatte) hadde tatt med seg 17 rumpeakebrett. Noen spilte fotball - dette var også Ivar som hadde tatt med seg. Smart!

Jeg har den dag idag vært svært aktiv - føler jeg. I alle fall mer en de andre dagene jeg har vært i barnehagen. Jeg har akt, med og uten noen på fanget og jeg har spilt fotball - i flere omganger. Barna ler som oftest og har det gøy - og det er jo viktig. Selvsagt kan de ikke bare smile og le, noen ganger skader de seg kanskje - eller blir lei seg - og da må jo de nesten få vise disse følelsene og!

Smileys Royalty Free Stock Vector Art Illustration

Praksisplassen min er alt i alt en strålende fin barnehage - og jeg stortrives. Kunne faktisk ikke drømt om bedre. Det er mye nytt herfra i forhold til den barnehagen jeg var i før. I denne er faktisk barna mye ute, sammen med de voksne - så at vi som jobber der går litt trøtt og sletne fra bhg sier seg selv - jeg er for å si det ærlig - ikke vant til å være ute. Da jeg var liten var jeg mye ute - men etter jeg ble interessert i dataverdenen - ble det til mer og mer innesitting.

 

Vurderer du barnehage som praksisplass når du skal gå helse- og sosialfag? Det anbefales virkelig! :D

 

Minner om konkurransen!

Klikk her for å lese mer helsefagarbeider-yrket og ta en test

Konkurranse uke 6 + 7

 

Pga få påmeldte denne uken, og for å gjøre det litt mer spennende - har jeg valgt at denne konkurransen går over to uker og at vi får to vinnere. Spørsmålene var litt vanskelige, så jeg har valgt å kutte litt ned - og da heller ha to spørsmål om førstehjelp og to andre - rett og slett en liten blanding. Meld deg på, og be venner og venners-venner være med!

- FØRSTEHJELP

 1. Hvor mange kompresjoner skal taes under hjerte-lunge-redning og hvor mange innblåsninger?
 2. Ved brannskade - hva skal du gjøre da?

- SYKDOMMER

 1. Hvilken sykdom har du, dersom du trenger insulin?
 2. Hvor i kroppen produseres inslulin?

 

Svarene sendes til fotball-tonje@hotmail.com

Dere som allerede har meldt dere på konkurransen, er fortsatt med i trekningen. Dersom dere selv ønsker kan dere selvsagt melde dere på igjen. Jo fler, jo bedre! Premien er som nevnt i tidligere innlegg sponset av Apotek1.

Apotek 1 logo

 

Klikk her for å lese mer helsefagarbeider-yrket og ta en test

Gratulerer med morsdagen mamma!

Gratulerer så mye med morsdagen, verdens beste mamma!

Håper du får en flott dag!

Veldig veldig veldig glad i deg mamma!

 

Klemmer fra Tonje! :D

<3

Å være tante er ett herlig liv!

Ikke bare har jeg verdens beste tantebarn - verdens søteste tantebarn, men jeg har også verdens flinkeste tantebarn.

Som jeg har nevnt tidligere, har jeg hatt en dag i byen med de to eldste. Vi har vært på kino og sett megahjerner i 3D og vi var på besøk hos Tormod(min eldste bror, jentenes pappa) på jobben hans. Og fikk se hvordan det er på operasjonsavdelingen på politistasjonen i Bergen, og det svært rotete kontoret hans (som han deler med andre - hans pult var ikke den mest rotete for å si det sånn.). Jeg har ikke tidligere besøkt han på jobben slik, men var med han der han jobbet før. Er spennende å se hvordan han jobber, selv om han til vanlig er på datakrim avdelingen og ikke på sentralbandavdeling eller noe i den duren. Uvant å se han i uniform også - sist gang er mange år siden da han var ute og patruljerte og hadde en del ekstra rundt magen. Har sett tilbake på noen bilder - og han har virkelig vært flink med trening og kost, nå ser du rett og slett fantastisk bra ut Tormod.

Etter besøket hos Tormod, dro vi på McDonalds, noe jentene altid syns er like gøy. Om tante er enig, må jeg ærlig innrømme at jeg ikke er - syns det er py med McDonalds mat, men noe ofrer man for jentene. Etterpå dro vi på lekebutikken på galleriet, hvor jentene fikk seg "en hundrings" hver. Så det resulterte i tre hunder, en rosa og to svarte hvor den ene er til Sigurd, og jentene fikk også hver sin humle (fra serien om Fifi).

Etter det dro jentene og tante fornøyde mot Bergen Storsenter, eller i hovedsak rådhuset hvor vi møtte Agnethe (jentenes mamma, min svigerinne) som kjørte oss hjem. Først dro vi ut til dem, for Agnethe måtte inn med noen varer også ville hun hente strikketøyet og litt sånt før vi dro innom SPAR Bønes for å kjøpe ett par ting også dro vi hit. Deilig å slappe litt av i sofaen nå. Så nå venter pizzaen på oss voksne, og pannekaker på småttisene som ikke er så små.

Vi snakkes :D

Les mer i arkivet » Januar 2012 » Desember 2011 » November 2011

Søk i bloggen:

Hei, du har nå rotet deg inn på bloggen som handler om litt av hvert. Har du spørsmål, lurer på noe eller ønsker å sponse? Send meg en mail her: heute.kontakt@live.no

Kategorier

Arkiv