Forsiden Om meg Helse og sosialfag Utfordring Sponsing

Godt nyttår!

Takk for det gamle! :)

Håper vi sees til ett uforglemmelig 2011! :D

Om meg - ett innlegg fra A til nå

En vinterlig vårdag, i 1994 - nærmere bestem 22.mars 1994 i full snøstorm, ble denne jenta født. Vekt og størrelse kan jeg ikke si jeg husker idag - så vi hopper videre til familien.

Som skikkelig attpåklatt, har jeg "endt opp med" tre eldre brødre. Eller livvakter om du vil.. Tormod, Øystein og Jørgen passer alltid på søsteren som etterhvert har begynt å syntes at hun klarer seg helt fint selv. Brødrene mine er henholdvis 10-15 og 18år eldre en meg, så jeg er ganske ung i forhold til dem.. 

Jeg har også vært vant med svigerinner så og si fra "dag1" siden jeg ikke kan huske en dag uten Agnethe som har vært i livet mitt siden jeg var knappe året. Jeg ser faktisk mer på henne som en søster, en som en svigerinne.

Med årene har jeg også fått to til svigerinner, eller svigersøstre som jeg velger å kalle dem. Ingjer og Ane, har vært i familien i noen år begge to, og jeg er veldig glad for at det er disse jentene mine brødre har funnet seg.

Som liten, velger jeg å si at jeg ikke var helt skrapet - men langt i fra skikkelig tjukk og feit og. Jeg var en helt passelig baby, med ett par valker og noen gode kinn. Pappas prinsesse har jeg vell så og si alltid vært, og jeg er fortsatt en pappajenta om man kan si det sånn. 

Ja, som du ser - pappas prinsesse. Det var så og si alltid pappa jeg skulle erte, og med årene ble det helt vanlig at mamma fikk suss som takk for maten - mens pappa måtte løpe etter meg vis han skulle ha suss. Dette var selvsagt stor stas, og den dag idag er det byttet ut med en skjelde runde lekeslossing.

 

Barnehagen var en av de lykkeligste tidene i mitt liv - i alle fall en av de beste. Jeg storkoste meg, alle var venner med alle (stort sett i alle fall), og ingen viste hva beskymringer var. Etter barnehagen var det selvsagt skole på gang, og jeg har alltid trivdes på skolen - ikke alltid trivdes i andre personer tilstedeværelse (for eksempel mennesker som har gjort meg noe), men jeg har alltid likt meg på skolen. 
Gjennom tidene har jeg forelsket meg flere ganger, men når sant skal sies - har jeg aldri vært så forelsket som jeg er nå - Seb gjør meg til verdens lykkeligste jente, i alle fall føler jeg det slikTonje Seljenes

Bitt av basillen

Ikke vet jeg, men jeg har på følelsen av at det går en forfatter basill rundt nå... Isåfall er jeg definitivt bitt av den. Om nettene er lysten for å skrive ekstra høy, og enda høyere dersom jeg ikke får sove.  Dikt, fortellinger, rett og slett det som faller meg inn.

Ikke alt kan komme på bloggen, rett og slett fordi det ikke passer seg sånn. Da blir dette før jeg vet ordet av det ett samlingssted for nedskrevne ting, det vill jeg ikke. Dette er jo trossalt en blogg om alt, livet generelt kanskje? Oppturer, nedturer, skole, hobby, venner osv. Og skal om kun 17 dager bli en blogg som handler en del om det å gå helse- og sosialfag.


(Rikke, Eirik, Linn, Marte, Rebekka og Mariell)

 

På overnatting

Idag skal mine herlige nieser sove over hos oss, de må jo få nyte livet med andre an foreldrene også ;)

Vi har vært ute hos min tante på besøk, da vi kom hjem, ville Alise (7år) at jeg skulle lakke neglene hennes lik mine, og det gjorde jo selvsagt jeg. Mina (4år) skal få sine lakket imorgen. Har sittet å spilt litt dataspill, av alle ting, med Alise nå, og plutselig ser hun på meg og sier "vettu ka tante, du er verdenes beste tante!" Gjett om jeg ble glad og rørt da dere? Aww, hun er så herlig. Også så nydelig!

Imorgen skal jeg på jobb fra 14.00 - 21.00 juleferie er ikke alltid juleferie vet dere.


Sjefen min er forresten verdenes herligste og koseligste fyr. Alltid i godt humør, og alltid positiv. Om du tar en tur innom Spar Bønes, og hører en mann som plystrer, eller leker litt høylytt med noen barn, da har du garantert truffet rette karen. Har kjent sjefen hele livet, han "kastet" mamma ut av butikken den dagen hun fødte meg, kanskje like greit?


Får se om jeg får skvist inn litt mer lesing til gymprøven også. Selv om jeg føler det meste begynner å nærme seg å være spikret inn i boksen (hodet mitt altså), så jeg satser på at jeg står; med glans (helst). Ligge mellom 4 og 5 i gym, og vill jo helst ha en femmer sikret på denne delen av karakterene, vist ikke, får det være ett mål til neste karaktersetning.

Hvordan går det med dine karakterer?

 

Vet dere hva, jeg merker og at nå har jeg begynt å savne klassen min litt. En uke uten dem er nesten trist. Blitt så glad i den gjengen, gleder meg til å forhåpentligvis treffe alle igjen 3.januar, noe som forresten er vanvittig tidlig - akkurat der kunne vi godt drøyet ann litt. At jeg savner klassen er vell positivt? Både for dem, meg selv, miljøet og linjen?

 

 

- Tonje

God morgen

Sovet godt?

Det har jeg, jeg har sovet som en stein. Gangsperren har ikke plaget meg før nå, så..jeg er vell egentlig fornøyd.

Idag har jeg ikke tenkt meg på studio, men har heller tenkt å ta meg noen gode økter hjemme, kan kanskje forvente en joggetur, rockering, balanse og litt styrke. Gudene vet, får vell muligens en hard økt idag og..

Snopespisingen har enda ikke tatt slutt, grunnet at jeg har valgt å nyte den siste uken av året, før det blir en knallhard start med trening, snop kun om lørdager, brus kun i helger( ikke at det har vært ett problem, ettersom jeg ikke er den største ulven når det gjelder brus). Kommer nok også til å trene i helgene framover, noe jeg tror både sinn, sjel og kropp har godt av.

Jeg har utsatt kortstokk trening pga gangsperren som bare har blitt verre og verre. Dette er lite gøy, for jeg har veldig lyst til å trene nååååå, skikkelig og hardt.

Har også tenkt litt på framtiden i det siste, når det gjelder egen kropp. Min treningsnarkomane bror Jørgen har sagt det flere ganger, og det har for det meste flydd rett igjennom, inn det ene øret og ut det andre. Har tilslutt innsett at han har rett, det jeg gjør med kroppen min nå, er å legge grunnlaget for min egen kropp om ti-femten-tjue år. Hvem vill vell være slapp, overvektig og lat når man blir eldre? Min drøm er å leve ett aktivt liv, så det er bare å komme igang.

Tenk å kunne være 40-50 år og ikke ha problemer med kondisjon, styrke, rygg, overvekt osv? Tenk om vi nordmenn kunne klart å stoppe det at flere blir overvektig. Kanskje staten burde betalt mer til treningsstudioer, slik at det kunne blitt billigere, og flere vill få mulighet til å leve ett normalt liv, uten overvekt. Tenk om vi hadde flere ernæringsfysiologer? Kanskje flere som har problem med over- eller undervekt kunne fått hjelp. Kanskje færre hadde fått spiseforstyrrelser? Kanskje færre hadde sluppet å lide av fedme? Hva tror du?

 

Sliter du med motivasjon til å trene? Besøk treningsmotivator !

 

 

I've got a friend.

 

I've got a friend,

One that always makes me smile,

Even if I?m on my way through the hardest choices in my life.

One that always says something,

To get the pain away from my chest.

And every time he tries, he makes it.

But there are one thing I?ll never forget,

That night you told me about the moon.

Never, ever forget, I?ll promise.

 

 

Slik går det når man har en mulighet til å la tankene slippe fri,

 

 

- Tonje

I samarbeid med helsedirektoratet...

...skal jeg og fire andre bloggere, blogge om "livet" på helse- og sosialfag linjen /helsefagarbeider linjen. Kampanjeperioden er fra 15.januar til 1.mars, målet er å få flere søkere til de to linjene jeg har nevnt. I kampanje perioden skal jeg legge ut minst to innlegg per uke, om det jeg opplever når jeg går helse- og sosialfag. Positive og negative erfaringer rundt skolen og arbeidsplassen, om praksisplassen, hvorfor jeg valgte dette faget/linjen, det sosiale rundt arbeidsplassen, det sosiale på skolen, litt om skolen og andre ting jeg ønsker å formidle rundt dette.

 (den beste klassen noen sinne)

 

Personlig kommer jeg mest sannsynligvis til å blogge mer om helse- og sosialfag en to innlegg, og jeg håper dere lesere vill fortsette å lese da også, jeg kommer jo til å ha de vanlige innleggene om kjærlighet, forelskelse, idiotskap, vennskap, gjengen sammenkomster osv. Bloggen vill likevel handle om livet mitt, for akkurat nå er faktisk det en stor del av livet mitt det som foregår på skolen. Livet, miljøet, klassen - alt i klassen min er herlig!

Håper selvsagt de fleste ikke har noe imot å bli tatt bilder av, og at bildene blir lagt ut her, noe jeg egentlig ikke tror de har. For min del, håper jeg selvsagt at lærerne også er positive, og at om deres fjes kommer på blogg, er de egentlig bare fornøyd, kanskje ett lite pluss i boken :) Er jo lov å håpe!

Nå som det er juleferie, er det ikke så lett å skulle skrive så masse om livet på skolen, ettersom jeg ikke er på skolen, og planla derfor at første innlegget som har med hs (kommer til å bruke forkortelsen hs for helse- og sosialfag) å gjøre, vill handle om hvorfor jeg valgte hs, og om min vei hit.

Månedene på hs hittil har gitt flere minner for livet enn noen ann skolegang ville gjort, lover. Du lærer så mye nyttig, har det gøy, og du kan faktisk gå ut av videregående med generell studiekompetanse på to måter (kommer tilbake til dette i ett annet innlegg).

For dere som bor i Bergen, og vurderer hs, jeg kan virkelig anbefale dere Fyllingsdalen Videregående. Miljøet er super, lærerne er høflige, motivert og engasjert til å lære akkurat deg noe. Allmenn lærerne gjør alt for å tilrettelegge for deg, og tonen mellom elevene er rimelig bra. Dette gjelder også mellom elever og lærere.

Hs var for min del ett rett valg, ett veldig rett valg, har ikke angret ett sekund og det vill jeg heller aldri gjøre. Jeg tenker med skrekk og gru på allmenn.. Seriøst, livet på hs kan ikke noen andre slå (bortsett fra drama da, men de er jo så "dramatiske" at livet stiger til topps hver gang noen sier hallo...).

Q: Før kampanjen starter, er det noe DU vill vite da?

 

- Tonje

Klikk her for å lese mer helsefagarbeider-yrket og ta en test

Stikkord:

Ord fra natten

I natt dukket det opp motivasjon til å skrive noen ord, noen ord ble til setninger, og disse setningene ble til en tekst.

 

Jeg er ikke dum,

har kanskje gjort mye dumt i livet,

mye som ikke kan rettes opp igjen.

Mye jeg ikke kan skru tiden tilbake på.

Dessverre.

Skulle gjerne sagt unnskyld til dem

jeg ikke fikk sagt det til,

eller til dem jeg ikke viste at jeg hadde gjort noe mot.

Men ord er ikke alltid godt nok,

til å rette ting opp igjen.

Det vet jeg godt...

Jeg har blitt avvist,

såret, trøkket sammen,

og sendt på gråten.

Skuffelsen spredte seg flere ganger,

ikke en bursdagshilsen, ikke en julehilsen.

Hva skjedde?

Noen ganger virket det som om du var den eneste,

eneste i ytre kant av familien som forstod,

i etterkant,

har det vist seg at du var nødt,

for å beholde meg, "niesen" din.

Den dag idag,

er jeg glad jeg vet hvor jeg har deg,

nå kan jeg være mer på vakt,

og ikke kan jeg forvente at du er der heller,

ikke så lenge.

Ting blir aldri som før,

men tanten min,

er du likevel,

det skal du vite.

Jeg er glad i deg, du er fortsatt viktig.

 

 


Romjulslesing..

ahh... Noen ganger passer det seg dårlig å være syk en dag man skal ha prøve..dette har nemlig resultert i at 4.januar, dagen etter vi begynner tilbake på skolen skal jeg ha teoriprøve i gym.. Teori...uff..og jeg må bare lese igjennom 5-6 powerpointer...

Gruer meg  veldig til prøven..kan ikke få sagt det nok, og har nærmest utsatt og utsatt lesingen.. Nå er det åtte dager til prøven, og jeg må jo bare begynne ett sted...auch..

 

 

 

Ligger på sengen.. Måtte ta meg noe smertestillende pga gangsperr etter gårsdagens treningsøkter. Så nå tenkte jeg å sette på litt Bruce Springsteen og lese litt ;)

 

Q: Noen andre som må lese i romjulen?

Q: Hører du på musikk når du leser til prøver?

 

 


Verdens beste pappa...

...har bursdag idag! ;D

Gratulerer så mye med dagen papsi, håper du får en kjempefin dag, og at bursdagen blir bra. Nå er det bare to år til det er rund dag igjen gitt. Veldig glad i deg pappa!<3

Les mer i arkivet » Desember 2011 » November 2011 » Oktober 2011

Søk i bloggen:

Kategorier

Arkiv